YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme programı kapsamında üniversitemize gelen Dış Değerlendirme Takımı üyeleri, ilk günkü ziyaret ve toplantılarına öğleden sonra devam etti.

Değerlendirme takımı üyeleri gruplara ayrılarak, üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Develi İslami İlimler Fakültelerinin dekan ve dekan yardımcıları, akademik personel ve öğrencileri ile görüşmede bulundu.

Bu görüşmelerde dekan ve dekan yardımcılarından fakültelerin hedefleri ve bu hedeflerin kurumun stratejik hedefleri içerisindeki yeri, paydaşların süreçlere katılımı, fakültelerdeki kalite süreçleri, mevcut programın öğrenme çıktıları, AR-GE kapsamındaki faaliyetler; öğretim elemanlarından üst yönetim ile ilişkileri, kalite güvence sistemindeki rolleri, personelin işe alımı, akademik personelin kendisini geliştirmesi ve motivasyonu; öğrencilerden ise karar alma süreçlerine katılımları, eğitim hizmetleri, öğrenci destek hizmetleri gibi konularda görüşleri alındı.

Üniversitemiz Dış Paydaşları İle Toplantı Yapıldı

YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme programının ilk günkü son toplantısı ise üniversitemizin dış paydaşları ile yapıldı.
Rektörlük Konferans Salonunda yapılan dış paydaş görüşmesine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Talas Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Güngör, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Tarım, Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, İşkur İl Müdürü Ayşe Ak, Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erkut Korkmaz, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alkan, Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karabulut ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın kısa selamlama konuşmasının ardından dış paydaşlar, üniversitemiz hakkında görüşlerini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı konuşmada Kayseri’deki kurumların uyum kültüründen bahsetti.
Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’de uyum ve işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Belediyelerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, üniversitelerimiz işbirliğine sürekli açık. Bu birliktelik ve işbirliği makarr-ı ulema olarak bilinen Kayseri’mizdeki üniversitelere önemli katkı sağlıyor. Kayseri Üniversitemize yeni kurulduğu için emekleme döneminde olduğu için daha çok sahip çıkıyoruz.  Biz Kayseri Üniversitemizin değerli rektöründen ve ekibinden oldukça memnunuz. Kayseri Üniversitemiz sanayinin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veriyor ve ilçelerimize canlılık katıyor. Kayseri Üniversitesinin gelişimi için gerekli desteği sürdürmeye hep birlikte devam edeceğiz” dedi.

Hayırsever şehri, sanayi ve ticaret şehri Kayseri’de ara eleman ihtiyacından da bahseden Başkan Büyükkılıç, bu manada ara eleman ihtiyacının karşılanmasında MYO’ların önemli olduğunu ve Kayseri Üniversitesi bünyesindeki MYO’ların ara eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı verdiğine işaret etti ve bu manada Rektörümüze teşekkür etti.

Toplantıda dış değerlendirme takım üyeleri de, gastronomi, tarım, sanayi, turizm ve hayırsever şehri Kayseri’de Kayseri Üniversitesi’ne yönelik sağlam dış paydaş desteği gördüklerini ifade ederlerken, bu birliktelik ve desteğin umut verici olduğunu ifade ettiler.

Haber Videosu
İçin Tıklayınız.