ENG
×
HABERLER
Rektörümüzden "Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıldönümü" Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıldönümü ve "Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektörümüz Karamustafa mesajında, Türk Milletinin, 18 Mart 1915'te dünyada eşine rastlanmayan bir kahramanlık ile Çanakkale'yi geçirmediğini ifade etti.

Rektörümüz Karamustafa'nın mesajı şöyle: "Çanakkale Zaferi öyle bir zafer ki anlatmakla bitmez. Vatan için, ezan için, bayrak için canını hiçe sayan Mehmetçiklerimizin şehadete koşarak gittiği, imkânsiz denilenlerin başarıldığı, sayısız kahramanlık öykülerinin yazıldığı bir büyük zaferdir Çanakkale Zaferi. Ecdadımız bu zaferle sadece düşmanı yenmemiş, Çanakkale'nin geçilmez olduğunu da tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale Savaşında kazanılan bu zafer, Kurtuluş Savaşımızın da öncüsü olmuştur. O yüzden bu şanlı zaferimizle millet olarak ne kadar gurur duysak azdır. Çanakkale Savaşındaki o ruhu hiçbir zaman kaybetmeyerek; bugün de yarın da ve hatta ebediyete kadar bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Tarihimizden aldığımız güç ve derslerle, bugünün ve yarının güçlü Türkiyesini her daim muhafaza edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi saygı, minnet, rahmet ve duayla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Şanlı zaferimizin 109. yıldönümü kutlu olsun."




Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK)