Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Anadolu Üniversiteler Birliği 1. İstişare Toplantısına katıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’ın da video konferans yöntemiyle iştirak ettiği toplantının açılışında Abdullah Gül, Amasya, Erciyes, Erzincan Binali Yıldırım, Kayseri, Sivas Bilim ve Teknoloji, Sivas Cumhuriyet, Tokat Gaziosmanpaşa ve Yozgat Bozok üniversitelerinin rektörleri hazır bulundu.

Bölge üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma, inovasyon, kalite, uluslararası düzeyde tanınırlık, ortak kaynak kullanımı ve üniversite-sanayi işbirliği amacıyla oluşturulan Anadolu Üniversiteler Birliği’nin ilk toplantısında, birliğin vizyon ve misyonunun belirlenmesi, stratejik kurul ve çalışma gruplarının belirlenmesi, birlik sekretaryasının oluşturulması, mevzuat çalışmalarının başlatılması, üst kurul toplanma takviminin belirlenmesi, birliğe ait resmi web sitesinin oluşturulması ile ortak alt yapı oluşturulması çalışmaları konuları görüşüldü.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, bölge üniversiteleri arasında etkin işbirliğinin oluşturulması amacıyla kurulan Anadolu Üniversiteler Birliği’nin üye üniversitelere ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

Üniversitelerin asli görevinin sadece eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunmak olmadığını belirten Rektör Karamustafa, üniversitelerin bulunduğu şehre, bölgesine ve ülkeye katkı sağlayacak çalışmalar yapması ve projeler üretmesi görevinin de bulunduğu söyleyerek, bu manada bölge üniversiteleri arasındaki işbirliğinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Bu işbirliğinin oluşmasına öncülük eden Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Kul’a ve birlikte ev sahipliklerinde bulunmalarından dolayı da Sivas Cumhuriyeti Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür etti.

Tarih: 25/05/2021