Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Semra Aksoylu ile birlikte “Karabağ’da Talan var, Hocalı’da Soykırım” adlı sergiyi gezdi.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesince hazırlanan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TCDD’nin desteklediği serginin tanıtımı için dün Ankara’dan uğurlanan trenin ikinci durağı Kayseri oldu.

Hocalı katliamının 28. yıldönümü dolayısıyla milli konularda farkındalık oluşturmak ve aynı acıları yaşamış farklı coğrafyalardaki Türklerin kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla oluşturulan sergiyi gezen Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru sergide bulunan resimler hakkında bilgiler verdi.

Rektörümüz Karamustafa sergideki bulunan ziyaretçi defterine şu cümleleri yazdı:

“’Karabağ’da Talan var, Hocalıda Soykırım’ konulu serginin Ankara’dan Kars’a uzanan seyahatinde Kayseri’de bu sergiyi gezmiş olmaktan büyük mutluluk duydum ve hüznünü de yüreğimin derinliklerinde hissettim. Bu vesile ile üniversite öğrencilik yıllarından tanıdığım hocam Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru’yu da görmüş olmaktan ve sergiyi kendisinin nezaretinde ve rehberliğinde gezmiş olmaktan da duyduğum heyecanı ifade etmek isterim. Bu sergide emeği geçenlere (kişi ve kurumlara) Türk Milleti adına ve şahsım adına şükranlarımı sunarım.”

Tarih: 28/02/2020