Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Hunat TV’de Kürşat Açıkgöz’ün hazırlayıp sunduğu “Günün Konuğu” programının canlı yayın konuğu oldu.

Tarihi Kayseri Mahallesi’nden yapılan yayında Rektörümüz Karamustafa, Kayseri Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana aldığı yoldan bahsederek, bölümler ve programlar hakkında bilgiler verdi.

Rektörümüz Karamustafa, üniversitemizin misyon ve vizyonuna uygun şekilde yaptığı çalışmalara da değinirken, uygulama ve araştırmayı çok önemsediklerini ve bu sayede de Kayseri’nin özellikle kırsal kalkınmasına katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Hayırsever şehri Kayseri’de Kayseri Üniversitesine önemli hayırsever desteğinin bulunduğunu ve özellikle ilçelerde hayırsever desteği olmayan okullarının bulunmadığını belirten Rektörümüz, tüm hayırseverlere teşekkür etti.

TV programında önümüzdeki dönemde uygulamaya geçirmeyi planladıkları OSB MYO’lar ile ilgili de açıklamalarda bulunana Rektörümüz, “Biz üniversite olarak OSB MYO’ları çok önemsiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yanda OSB’lerde MYO’ların kurulması için büyük çaba sarf ettik. Protokoller imzaladık. Belki pandemi nedeniyle bu süreç biraz yavaş işledi. Fakat önümüzdeki dönem pandeminin azalmasıyla OSB MYO’larını harekete geçireceğiz. Üniversiteyi sanayinin içerisine entegre edeceğiz. Böylelikle okullarımızda yetişen öğrenciler mesleklerini hem uygulamalı bir şekilde öğrenme imkânı bulacak, hem de mezuniyet sonrası iş bulmaları kolaylaşacak” dedi.

Son olarak ülkemiz turizmi konusunda da görüşlerini belirten Rektörümüz, turizm sektörünün 52 alt sektörü etkileyen bir yapısının bulunduğunu ve inşallah gerekli tedbir ve çalışmalarla pandemi sonrası ülkemiz turizminde bir sıçramanın olabileceğini sözlerine ekledi.

Tarih: 10/04/2021