Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, birim ziyaretlerine başladı. İlk ziyaretini Meslek Yüksekokulu’na gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Karamustafa, akademik ve idari personelle tanıştı.

Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştiren tanışma toplantısına, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Genel Sekreter Doç. Dr. Semra Aksoylu, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ercan Karaköse ile Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ercan Karaköse, okul hakkında bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise konuşmasında, Kayseri Üniversitesi’nin mesleki ve teknik eğitim ağırlıklı bir üniversite olduğunu söyledi.

Rektör Karamustafa, “Kayseri Üniversitesini çok kısa süre içerisinde Türkiye’nin önemli, nitelikli saygın ve dikkate alınan bir üniversitesine dönüştürebilmek için güçlü yönlerimizi hızlı bir şekilde harekete geçirmeliyiz. Bugün dünyadaki yükseköğretim programlarının değerlendirme kriterlerine baktığımızda, üniversitelerin uluslararası platformda genel geçer değerlendirme kriterlerinin önceliğinde etki faktörü olarak adlandırılan unsurların ön planda olduğunu görüyoruz. Bugün Erciyes Üniversitesi ülkemizin önde gelen nitelikli üniversitesi olarak araştırma üniversitesi olmuştur.  Araştırma üniversitesi olmasında da önemli faktörlerden bir tanesi bu etki faktörüdür. Elbette ki biz üniversite olarak araştırmacı kimliğimizden, bilgi üretme kimliğimizden kesinlikle taviz veremeyiz. Bu öncelikli görevimizdir. Yoksa öbür türlü biz meslek lisesi olarak kalmamız gerekir. Biz bir üniversiteyiz. Bilgi üreteceğiz.  Bu biliyi öğrenci ile paylaşacağız. En önemlisi kendimize vizyon edindiğimiz unsurlardan bir tanesi, bizim ve genel olarak uluslararası platformda üretilmiş olan bilginin uygulamaya dönüştürülmesinde öncü rol oynayacağız” dedi.

Rektör Karamustafa ayrıca Meslek Yüksekokulu’nun laboratuvarlarını da gezerek, görevlilerden bilgi aldı.

Video için tıklayınız

Tarih: 15/10/2018