ENG
×
HABERLER
Rektörümüzden “Sarıkamış Şehitlerini” Anma Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Sarıkamış Harekâtının 109. yıldönümü münasebetiyle Sarıkamış Şehitlerini anma mesajı yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında, 22 Aralık 1914 - 05 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleştirilen Sarıkamış Harekâtının, vatan, bayrak ve ezan sevdalısı Mehmetçiğin ölümsüzlük destanı olduğunu ifade etti.

Rektör Karamustafa, “Birinci Dünya Savaşında Rus işgali altındaki vatan topraklarını kurtarmak ve işgali durdurmak için zorlu hava koşullarına rağmen yılmadan, azim ve inançla 90 bin kahraman askerimiz, Allahuekber Dağları’nda dondurucu soğuk nedeniyle şehit olmuşlardı. Vatanın bağımsızlığı ile bayrak ve ezan uğruna canlarını veren Mehmetçiğimizin bu acı destanını ve kahramanlığını hiçbir zaman unutmayacağız. Kahraman Mehmetçiğimizin cesaretinin bugün bizlere yüklediği sorumlulukla, şehitlerimizden ve gazilerimizden aldığımız bu mirası ebediyete kadar korumaya devam ederken; dünyada adaletin, merhametin mazlumun sesi olmayı sürdüreceğiz. Şehitlerimizin aziz hatıralarına sonsuza kadar sahip çıkacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Sarıkamış Şehitlerimiz olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı uğruna canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi saygı, rahmet, minnet ve duayla anıyoruz” dedi.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK)