Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) tarafından Mimarsinan OSB Bölgesine Meslek Yüksekokulu kurulması için kollar sıvandı. Daha önce MYO için ön protokol imzalayan taraflar, MYO için gerekli proje çalışmalarını yürütmek için sekiz kişilik ekip oluşturdu.

KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Semra Aksoylu ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ercan Karaköse ile birlikte, Mimarsinan OSB’nin aylık olağan yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Bu toplantıda daha önce taraflarca ön protokolü imzalanan Mimarsinan OSB’ye Kayseri Üniversitesi tarafından Meslek Yüksekokulu kurulması çalışmaları görüşüldü.

Proje konusunda fikir alış verişi ve yol haritası konusunda görüşmelerin yapıldığı toplantıda, Mimarsinan OSB Yönetimi tarafından belirlenecek dört kişi ile Kayseri Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Genel Sekreter Doç. Dr. Semra Aksoylu, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ercan Karaköse ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Seyfettin Kaan Altınkaynak’tan oluşan sekiz kişilik bir ekip oluşturulması kararlaştırıldı.

Oluşturulan bu ekip Mimarsinan OSB’de daha önce belirlenen 22 dönüm arazide yapılması planlanan MYO’nun proje çalışmalarını yürütecek.

KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, uygulama ve proje odaklı olan ve iş dünyası ile bütünleşmeyi ve bölgesel kalkınmaya katkı oluşturarak nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi ve toplumsal fayda oluşturmayı kendine misyon olarak belirleyen Kayseri Üniversitesi'nin, bu misyona uygun olarak iş dünyasının ve şehrin faydasına yönelik çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

Rektör Karamustafa, “Mimarsinan OSB’ye kurmayı düşündüğümüz Meslek Yüksekokulu, gerek burada eğitim görecek olan öğrenciler, gerekse burada faaliyet gösteren işletmelerin ana elaman sıkıntılarını çözmeleri açısından büyük fayda sağlayacaktır. Mimarsinan OSB ile birlikte oluşturduğumuz sekiz kişilik ekip, inşallah en yakın zamanda çalışmalarını tamamlar ve okulun temelini biran önce atarız. Kayseri Üniversitesi olarak ‘okulda değil sahada üniversite’ sloganı ile iş dünyası ve sanayi ile iç içe olmayı sürdüreceğiz. Meslek Yüksekokullarda verdiğimiz teknik eğitimi OSB bölgelerine taşıyarak, hem öğrencilerimize, hem de işletmelere daha çok fayda sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karabulut ise, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya bölgelerine kurulması planlanan Meslek Yüksekokulundan dolayı teşekkür etti.

Karabulut, “Mimarsinan Organize Sanayi Bölgemize, meslek yüksekokulu kurulması çalışmalarını çok önemsiyoruz. Bu sayede hem bölge gelişecek, hem de burada faaliyet gösteren işletmelerimizin nitelikli ana eleman ihtiyacı da çözülmüş olacak. Biz her türlü desteği veriyoruz ve vereceğiz, Mimarsinan OSB’ye kurulmasını planladığımız bu MYO şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Tarih: 27/06/2019