Üniversitemiz Pınarbaşı Suna Yalçın Meslek Yüksekokulu’nda 2021-2022 akademik yılında mezun olan 50 öğrenciye törenle diplomaları verildi.

Cahit Yalçın Konferans Salonu’nda gerçekleşen mezuniyet törenine, Pınarbaşı Kaymakamı İbrahim Gökmen, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Derviş Boztosun, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürü Şeref Paşalıoğlu, Pınarbaşı MHP İlçe Başkanı Kadir Akbaş ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninin açış konuşmasın yapan Pınarbaşı MYO Müdürü Doç. Dr. Bahatdin Daşbaşı Pınarbaşı MYO olarak öğrencileri mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Derviş Boztosun ise konuşmasında mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

Rektör Yardımcımız Boztosun, “Mezun öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Umarım bundan sonrada iş hayatlarında da başarılı olurlar. Ailelerden isteğimiz eğitim hayatlarında olduğu gibi mezuniyet sonrası hayatlarında da çocuklarına sürekli destek olmaları, sürekli yanlarında olmalarıdır” dedi.

Üniversitemizdeki mezuniyet törenlerinde gelenek haline gelen şed bağlamanın önemine de değinen Rektör Yardımcımız Boztosun, şed bağlama kültürünün Ahilik kültürümüzden geldiğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından okulu birincilikle bitirip mezun olan Aslı Doyar adındaki öğrenci, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Başta dereceye giren öğrencilerden başlamak üzere mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından tören son buldu.

Tarih: 06/06/2022