Uygulama ve proje odaklı misyonu ile mesleki ve teknik yükseköğretimde Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasına girme vizyonuna sahip Kayseri Üniversitesi, kuruluşundan bu yana geçen 4 yıllık sürede ciddi mesafeler kat etti. Özellikle Organize Sanayi Bölgelerinde OSB-MYO kurulması çalışmalarına ağırlık veren Kayseri Üniversitesi, mesleki ve teknik yükseköğretimi sahaya taşıyarak iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanı ve teknik personel ihtiyacını karşılama ve bu yönde üretim kalitesine de katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Üniversitemizin 4 yıllık çalışmasını değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, yeni üniversite olmalarına rağmen sorumluluklarının ağır olduğunun farkında olduklarını ifade etti ve üniversitelerinin bulunduğu şehre, ülkemize ve topluma katkı konusunda öngörülen hedefleri azimle gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Rektörümüzün mesajı şöyle;

“9 Mayıs 2018 tarihinde TBMM’de 7141 sayılı kanunla kuruluşları kabul edilen ve 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de kuruluşları yayımlanan yeni üniversiteler arasında yer alan Kayseri Üniversite’miz, bugüne kadar geçen 4 yıllık sürede ciddi gelişim göstererek, yaptığı ve yürüttüğü projeler, işbirlikleri ve koyduğu hedefler ile büyümeye ve gelişmeye devam ederken ülke ve toplum faydasına yönelik çalışmaları da ön planda tutarak sürdürmektedir.

‘Kampüste değil sahada eğitim’ sloganı ile kuruluşumuzdan bu yana sahada olmaya, iş dünyası ile bütünleşmeye, yerel dinamiklerle ortak projeler yürütmeye, nitelikli insan gücü yetiştirmeye, kısacası ülke ve toplum faydasına yönelik çalışmaları, sahip olduğu misyon ilkeleri kapsamında sürdüren üniversitemizin geçen 4 yıllık sürede önemli yere geldiğini söyleyebiliriz, ama üniversitemizi hak ettiği yere taşıyabilmek için daha yapacağımız çok işler var. Özellikle OSB-MYO konusuna ağırlık veren, ancak uzun süren salgın sürecine rağmen bu konudaki çalışmaları hız kesmeyen, üniversitemiz OSB-MYO projesini önümüzdeki yıllarda hayata geçirecek ve bu sayede gerek sahada eğitime gerekse nitelikli meslek elemanlarının ve teknik personelin yetişmesine önemli katkılar sunacaktır. Kulvarında en iyisi olma yolunda adımlarını sağlam ve kararlı olarak atan üniversitemiz, ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 vizyonları ile hedeflerine ulaşması yönünde fayda oluşturmak adına üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmeye devam edecektir.

Sahip olduğumuz akademik bilgi birikimi ile ismini aldığı Kayseri şehrinden ve Kayseri şehrinin üniversitesi olmasından duyduğumuz gururla Kayseri şehrine, ülkemize ve topluma her alanda katkı vermeyi büyük bir heyecan ile sürdüreceğiz.

Biz Kayseri şehrinin üniversiteyiz. Ancak, bizim gelişimimiz sadece Kayseri’mizin değil, bölgemizin gelişimi ve Türkiye’mizin daha güçlü ve büyük olması içindir. Kayseri’miz ve Türkiye’miz için el ele vermeye, çalışmaya, işbirliklerine, bilgi ve proje üretimine, fayda sağlamaya ve nihayetinde Kayseri şehri ile Türkiye’mizin günün değişen iş yapma şekillerini de dinamik bir yapı içerisinde dikkate alarak, daha da ileriye taşınabilmesi için tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.

Bu duygularla başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanımıza ve YÖK üyelerine, kuruluşumuzdan bu yana bize sürekli destek veren bakanlarımıza, milletvekillerimize, siyasi irademiz ile bürokrasimize, şehrimizin değerli yöneticileri ile siyasetçilerine ve bürokratlarına, hayırseverlerimize, belediye başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerimize, devletimizin kurum ve kuruluşları ile hemşerilerimize ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Üniversitemizin 4. kuruluş yıldönümünün başta üniversitemiz öğrencileri, akademik ve idari çalışanları ile hemşerilerimize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.”

Tarih: 13/05/2022