Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından düzenlenen “Bereketle Rahmetle KAYMEK’te Ramazan” programına konuk oldu.

KAYMEK’in YouTube kanalında canlı yayınlanan programda Rektörümüz Karamustafa, Üniversitemiz hakkında bilgiler verdi.

Rektörümüz Karamustafa, Kayseri Üniversitesi’nin her ne kadar 2018 yılında kurulmuş bir üniversite olsa da önceden kurulmuş birimleri ile köklü bir yükseköğretim kültürüne ve geçmişine sahip olduğunu ifade etti.

Rektörümüz Karamustafa, "Kayseri merkez ile 7 ayrı ilçesinde bulunan kampüsleri ile Kayseri Üniversitesi, uygulama ve proje odaklı üniversite misyonu ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Mesleki olarak ihtiyaç duyulan hemen her alanda bölümleri ve programları mevcut olan Kayseri Üniversitesi, toplumsal fayda adına önemli çalışmalar yapmaktadır. Mesleki ve teknik yükseköğretimde Türkiye’de öncü ve önder üniversite olarak Kayseri Üniversitesi, her daim en iyisini ve en niteliklisini yaparak geleceğe güvenle bakan, daima ileriye giden bir üniversitedir” dedi.

Programda Kayseri’nin gastronomisi ve gastronomi turizmi hakkında da bilgiler veren Rektörümüz Karamustafa, “Gastronomi turizmi denince ilk akla gelen zengin menüler ile donatılmış sofra akla gelmektedir ki buna aslında sağlıksız beslenme (obez) turizmi demek daha doğru olur. Esasen, sağlıklı beslenme, nitelikli beslenme gastronominin önemli parçasıdır. Gastronomi turizmini tohumdan tarlaya, tarladan hasada, hasattan pazara, pazardan mutfağa, mutfaktan sofraya, sofradan damağa, damaktan mideye kadar çok yönlü bir şekilde beslenmenin ve yemek yemenin felsefesi kapsamında ele almamız gerekir. Her yemeğin bir hikâyesi var olmalı ve bizim için önemli olan bu hikâyeyi ön plana çıkararak gastronomi ürünlerimizi turizm faaliyetleri açısından değerlendirmeliyiz. Bu bağlamda gastronomi turizmi yemeğin felsefisini ele alan bir turizm türü olarak değerlendirilmelidir. Kayseri, gastronomi ve gastronomi turizmi konusunda dikkat çekici zenginliklere sahiptir. Önemli olan bu zenginlikleri değerlendirerek sürdürülebilir bir şekilde marka değeri oluşturarak turizm açısından kullanabilmektir. Kayseri’de mantı, sucuk ve pastırma dışında gün yüzüne çıkması gereken birçok ürünün olduğunun farkında olmamız gerekiyor. Kültür turizmin bir parçası olan gastronomi turizminde Kayseri’nin gelecekte önemli bir konuma sahip olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.




Toplam 372 görüntüleme
Tarih: 13/04/2022
A+ A-