Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “Gastro Afyon 2021” 3. Uluslararası Lezzet ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen Üniversitelerarası Afyon Mutfağı ve Modern Türk Mutfağı Yarışmalarından dereceyle dönen Develi Hüseyin Şahin MYO Aşçılık Programı öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarını kabul etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen kabulde Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Rektörümüz Karamustafa, “Yarışmada alınan ödüller ve elde edilen başarılar bizi son derece gururlandırdı. Üniversitemizin yeni kurulan programı olmasına rağmen Aşçılık Programımız gerek çalışmaları, gerek projeleri, gerekse başarıları ile gurur veriyor ve Üniversitemiz açısından da önemli bir katma değer oluşturuyor. Ben, 3. Uluslararası Lezzet ve Turizm Festivali kapmasında düzenlenen Üniversitelerarası Afyon Mutfağı Yarışması ve Modern Türk Mutfağı yarışmalarından dereceyle dönen öğrencilerimizi ve bu öğrencilerimizi başarıya hazırlayan öğretim elemanlarımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yarışmada derece alan öğrenciler ve öğretim elemanları ise, Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.

Kabulün sonunda Rektörümüz Karamustafa, dereceye giren öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarına “Yerelden Küresele Türk Mutfağı’ ve ‘Yiyecek ve İçecek Yönetimi’ adlı kitabı ile çeşitli hediyeler verdi.

14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında 3. Uluslararası Lezzet ve Turizm Festivali kapsamında Afyon’da düzenlenen Üniversitelerarası Afyon Mutfağı ve Modern Türk Mutfağı yarışmalarında; Develi Hüseyin Şahin MYO Aşçılık programı öğretim elemanlarımız Öğr. Gör. Sinan Kılıçkaya, Öğr. Gör. Osman Güner ve Öğr. Gör. Tarık Ertürk nezaretinde yarışmaya katılan öğrencilerimizden Ahmet Kara, Bireysel Afyon Mutfağı Ana Yemek Yarışmasında altın madalya ve kupa; İkra Akmaz, Üniversitelerarası En İyi Tatlı Kategorisinde altın madalya; Sevgi Aydoğdu, Üniversitelerarası Bireysel Afyon Mutfağı Tatlı Yarışmasında gümüş madalya kazanmıştı. 

Yarışmalarda öğrencilerimiz takım halinde de Üniversitelerarası Ekipler Modern Türk Mutfağı Yemek Yarışmasında gümüş madalya kazanmıştı.




Toplam 224 görüntüleme
Tarih: 27/10/2021
A+ A-