Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Derviş Boztosun ile birlikte Anadolu Üniversiteler Birliği’nin Erzincan’da düzenlenen dönem toplantına katıldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Anadolu Üniversiteler Birliği dönem toplantısına Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve birliğe üye 12 üniversitenin rektörü katıldı.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Toplantının açılış konuşmalarında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, “Komşu üniversiteler olarak oluşturulan bu platformda üyelerimizin deneyim ve paylaşımları ile üniversitemizin daha da büyüyüp gelişeceği ve bizlere çok katkısı olacağı inancındayım. Bu amaçla bugüne kadar Sivas, Kayseri, Tokat ve Yozgat’ta Erasmus, uzaktan eğitim, Uluslararası Öğrenci Ofisi ve kariyer merkezleri gibi başlıklı konularda toplantılar yapıldı. Bugün de Erzincan’ımızda bir yenisi yapılacak. Bu toplantıda ARGE ve Araştırma Merkezleri ana konuları hakkında paneller oluşturularak bilgi ve tecrübeler paylaşılacak. Toplantının üniversitelerimiz ve öğrencilerimiz adına verimli olmasını dilerim” dedi.

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise konuşmasında, birliğe üye üniversitelerinin hepsinin belirli alanlarda tecrübe ve deneyimleri olduğunu, bu platform sayesinde üniversitelerin bilgi ve deneyimlerini paylaşma imkânı bulduklarını kaydetti.

Anadolu Üniversiteler Birliği’nin temel amacının birlikte güçlenmek ve büyümek olduğunu da belirten Rektör Kul, 15 bin akademisyen ve 300 bine yakın öğrenci ile büyük bir aileyi de temsil ettiklerini söyledi.

YÖK Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan da bölge üniversitelerinin kendi aralarında bilgi ve deneyimlerini paylaştığı böyle birliktelik oluşturmalarının son derece faydalı olduğuna dikkat çekti ve “Her üniversitenin farklı uzmanlıkları var, bunların ortak kullanımı ve bu kapsamda öğretim elemanlarının tecrübelerini paylaşımları çok güzel. Başka üniversitelerimizin katkılarıyla bu birliktelikler daha da zenginleşecektir” diye konuştu.

Açılış programının ardından Anadolu Üniversiteleri Birliği’ne üye rektörler gerçekleştirdikleri toplantıda “AR-GE” ve “Yeni Nesil Eğitim” konularını görüştüler.

Toplantının ardından Anadolu Üniversitelerin Birliğine üye üniversiteler Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Cengiz Yılmaz Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Ahmet Karadağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ile Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tarih: 01/10/2021