Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa Ülke TV ekranlarında yayınlanan, Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu ve İletişim Uzmanı İsmail Yolcu’nun hazırladığı “Genç Vizyon” programının canlı yayın konuğu oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri’nin kadim bir Selçuklu ve Osmanlı şehri olduğunu ve Kayseri Üniversitesi'nin köklerinin esasen alimler şehri olan Kayseri’nin yükseköğretim kültürü kadar geçmişi olduğunu ve bu manada Selçuklu Döneminde inşa edilen Gevher Nesibe Şifahanesine kadar uzandığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Üniversitesi'nin 2018 yılında kurulan yeni, genç ve dinamik bir üniversite olmasına rağmen, birçok bölümünün de oldukça köklü geçmişe sahip olduğunu ifade etti.

Kayseri Üniversites'inin genç ve dinamik akademik ve idari kadrosuna da işaret eden Rektörümüz, 11 MYO, beş Fakülte ve bir Lisansüstü eğitim enstitüsü bulunduğunu kaydetti.

Üniversitemizin kuruluş misyonunda ”Uygulama ve proje odaklı, iş dünyasıyla bütünleşen bir üniversite“ olduğunu belirten Rektörümüz, "Biz kampüste değil sahada üniversiteyiz diyoruz. Üniversite eğitimimizin sanayide, iş dünyasında yürütmeyi amaçlamış genç ve dinamik  bir üniversiteyiz" diye konuştu.
Kayseri Üniversitesi’nin sahip olduğu imkanlar ile Üniversite adaylarını beklediğini ifade eden Rektörümüz Kayseri Şehrinin öğrenciler için sunduklarının önemine de işaret ederek sözlerine son verdi.

Haber Videosu
İçin Tıklayınız.