YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme programı kapsamında üniversitemize gelen Dış Değerlendirme Takımı üyeleri, ziyaretlerine başladı.

16 Ağustos 2021 Pazartesi (bugün) başlayan ve 18 Ağustos 2021 Çarşamba günü sona erecek olan kurumsal dış değerlendirme süreci kapsamında takım üyeleri, ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile bir araya geldi.

Rektör makamında gerçekleşen görüşmede, kurumumuzun kalite güvence sistemi ve eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetsel süreçleriyle ilgili konularda değerlendirmelerde bulunuldu.

Rektörümüzle yapılan görüşmenin ardından dış değerlendirme takım üyeleri, üniversitemiz kalite komisyon üyeleri ile bir araya geldi.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmeye Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile üniversitemiz üst yönetimi de katılırken, Üniversitemiz Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Neslihan Demirel, kalite güvence sistemi, kalite komisyonunun kalite güvence sistemi içerisindeki ve karar alma süreçlerindeki yeri, kurumumuzun stratejik hedefleri ve bu hedeflerin bölgesel/ulusal kalkınma hedefleri içerisindeki yeri, eğitim-öğretim, araştırma, toplumsal katkı ve idari süreçlerde kurumumuzun yönetimsel yaklaşımı, sürekli iyileşme yaklaşımı ve bu kapsamda elde edilen sonuçlar, kurumsal dış değerlendirme ve akreditasyon ölçütlerine ilişkin çalışmalar ve tüm birimler için ortak diğer unsurlar hakkında güncel bilgileri içeren sunum gerçekleştirdi.

Soru-cevap bölümünün ardından takım üyelerinin üniversitemiz kalite komisyonu üyeleri ile görüşmesi sona erdi.

Öğleden önceki son ziyaret programında ise değerlendirme takımı, üniversitemiz senato ve yönetim kurulu üyeleri ile biraya geldi.

Rektörlük Konferans Salonunda kısa tanışmanın ardından yapılan görüşmede, kurumsal dış değerlendirme ve akreditasyon ölçütleri de dikkate alınarak kurumumuz tarafından oluşturulan kalite güvence sistemi, kurumumuzun stratejik hedefleri ve bu hedeflerin bölgesel/ulusal kalkınma hedefleri içerisindeki yeri, eğitim-öğretim, araştırma, toplumsal katkı ve idari süreçlerde kurumumuzun yönetimsel yaklaşımı, sürekli iyileşme yaklaşımı ve bu kapsamda elde edilen sonuçlar görüşüldü.

Haber Videosu
İçin Tıklayınız.