Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılacak olan ve aralarında üniversitemizin de bulunduğu 2018 yılında kurulan üniversitelere yönelik dış değerlendirme süreci kapsamında mentör bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çevrimiçi olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Rektörümüz, Rektör Yardımcılarımız, Rektör Danışmanlarımız, Genel Sekreterimiz, Genel Sekreter Yardımcımız, Dekanlarımız, Meslek Yüksekokulu, Enstitü, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlerimiz, Daire Başkalarımız,  Birim Müdürlerimiz ve Bölüm Başkanlarımız katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Neslihan Demirel, üniversitemizin misyon, vizyon ve politikaları, stratejik planı, kurum iç değerlendirme raporları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa YÖKAK tarafından yapılacak olan dış değerlendirme sürecini üniversite olarak iyi bir şekilde tamamlayacaklarına inandığını belirterek “Süreçlerin farkında olmak ve süreçleri yönetmek önemli. Biz bu süreçleri Üniversitemizin kurumsal temellerinin sağlıklı bir şekilde oluşturulması bakımından önemsiyoruz. Bu kapsamda hayata geçireceğimiz uygulamalar sayesinde Üniversitemizin geleceği çok daha iyi olacaktır.” dedi.

YÖKAK-Mentörlük Programı kapsamında üniversitemize mentör olarak atanan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Sınağ ise YÖKAK Dış Değerlendirme süreci hakkında kapsamlı bilgiler vererek üniversitemizin stratejik planı ile kurum iç değerlendirme raporu çerçevesinde görüş ve önerilerini paylaştı.

Toplantıda konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Kalınlı ise henüz birkaç yıllık geçmişi olan Kayseri Üniversitesi’nin eğitim-öğretim, araştırma ve topluma katkı boyutlarında kurumsal yapının ve kültürün geliştirilmesi için önemli çalışmalar yürütülmekte olduğunu, bu sayede kurumun kısa sürede önemli mesafeler kat etmeye başladığını belirterek, dış değerlendirme sürecini kurumsal uygulamaları gözden geçirmek için bir fırsat olarak görmek gerektiğini ifade etti.

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve tartışılması ile son buldu.

Tarih: 08/07/2021