Anadolu Üniversiteler Birliği, Kayseri Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nden temsilcilerin katılımı ile istişare toplantısını yaptı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Derviş Boztosun ve Prof. Dr. Semra Aksoylu, Genel Sekreter Mehmet Akkuş, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Seyfettin Kaan Altınkaynak ve birliğe üye üniversitelerin temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Sivas Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul öncülüğünde kurulan Anadolu Üniversiteler Birliği’nin bölge üniversiteleri arasında işbirliğine önemli katkı sunacağını belirtti.
Kayseri Üniversitesi’nin akademik yapısı, sahip olduğu kampüs ve bölümlerin özellikleri hakkında da bilgiler veren Rektör Karamustafa, her ne kadar Kayseri Üniversitesi’nin 18 Mayıs 2018 tarihinde kurulmuş yeni bir üniversite olmasına rağmen köklü geçmişe sahip birimlerinin bulunduğunu söyledi.

Rektör Karamustafa konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir taraftan nitelikli iş gücü bulamıyorum diyen iş dünyası, bir taraftan da iş bulamıyorum diyen mezunlar; eğitimden kopuk sanayi, sanayiden kopuk eğitim kaynak israfına sebep oluyor. Bu durumu yenebilmek için biz Kayseri Üniversitesi olarak iş dünyası ve toplum ile entegre olmuş nitelikli mesleki ve teknik yükseköğretime son derece önem veriyoruz. İşte bu yüzden Kayseri Üniversitesi olarak kurulduğumuz günden başlamak üzere OSB’lerle işbirliğini önemsiyoruz; OSB’lerde OSB MYO’ları kurmak için çaba sarf ediyoruz. Hatta bu konuda önemli mesafeler de kat ettik; Mimarsinan OSB ile yaptığımız işbirliği Mimarsinan OSB’de MYO kuruluş aşmasına geldi. OSB MYO’lar kurarak uygulamalı eğitimi daha yaygın hale getirmek ve üniversitemizi mesleki ve teknik yükseköğretimde önemli bir üs haline getirmek istiyoruz. Üniversitemizin diğer özelliği de uygulama ve araştırma merkezlerine verdiğimiz öneme bağlıdır; sahip olduğumuz 10 ayrı uygulama ve araştırma merkezi ile şehrimize, bölgemize ve ülkemize yönelik önemli katkılar oluşturmayı hedefliyoruz. Anadolu Üniversiteler Birliği bünyesindeki üniversiteler olarak bizler her birimizin güçlü yönlerinden bir diğerimizin faydalanmasını sağlayacağız ve bu yolla ülkemizin, milletimizin, kamunun kaynaklarının daha etkin kullanmış olacağız.“

Toplantının ardından Anadolu Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerin temsilcileri, Teknik Bilimler MYO Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Türk Telekom Laboratuvarı, Mustafa Çıkrıkçıoğlu MYO El Sanatları, Tekstil ve Grafik Tasarım Bölümü, Gıda Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni gezdi.

Üniversitemiz Safiye Çıkrıkçıoğlu Gıda Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Cankurt ve merkez çalışanı öğretim elemanları, Üniversitemiz Gıda çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde üretilen ürünler ve üretim aşamaları hakkında bilgiler verdi.

Gezinin ardından Kayseri Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde, Kayseri Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Kalay, Kayseri Üniversitesi’ndeki uzaktan eğitim çalışmaları ve online sınavlar ve sınav güvenliği hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 24/06/2021