Üniversitemizde Dış Paydaş ve Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Cisco Webex programı üzerinden online (çevrimiçi) olarak düzenlenen toplantıya Üniversitemiz Üst Yönetimi ve Kalite Komisyonu ile birlikte Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Erciyes Üniversitesi Rektörü, Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar Belediye Başkanları, Milli Eğitim, Sağlık, Sanayi ve Teknoloji, Tarım ve Orman, Kültür ve Turizm İl Müdürleri, ORAN Genel Sekreteri, iş dünyasını temsilen Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası Başkanları ile Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, iş dünyasını temsilen ve merkez kampüs hayırseverlerimiz olarak Erciyes Anadolu Holding CEO’su ile Metalsac Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve mezun öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, kadim Kayseri şehrinin kadim üniversitelerinden olan Kayseri Üniversitesi’nin kuruluşu her ne kadar üç yıl önce olsa da geçmişinin uzun yıllara dayandığını ifade etti.

Rektörümüz Karamustafa, “2018 yılında kurulan üniversitemiz misyon, vizyon ve hedefleri doğrultusunda Kayseri şehri ve ülkemizin faydasına olan çalışmalarını emin adımlarla sürdürmektedir. Üniversitemiz, kendisi ile aynı zamanda kurulan üniversiteler ile birlikte bu yıl Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından dış değerlendirme sürecine alındı. Bu süreçten üniversitemizin en başarılı şekilde çıkacağına inanıyoruz inşallah. Bugün burada üniversitemizin dış paydaşları ile danışma kurulu toplantısını yapmamızdaki amaç, üniversitemizi dış paydaşların gözünden görmek ve dış paydaşlarımızın beklenti, öneri ve görüşlerini almaktır. Üniversitemiz dış paydaşları ile iyi bir ilişki içerisindedir. Ve bu iyi ilişkiler, üniversite olarak planladığımız çalışmalarda bizim hızlı ve nitelikli yol almamıza katkı sağlamaktadır. Bu toplantının faydalı olmasını diler, katılımcılara saygılarımı sunarım” dedi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Üniversitemiz Kalite ve Strateji Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Neslihan Demirel, “YÖKAK Dış Değerlendirme Süreci ve Stratejik Plan Güncelleme” konulu sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra ise dış paydaşların konuşmalarına geçildi.

İlk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı konuşmasında, Kayseri’de biri vakıf dört üniversitenin uyum içerisinde çalıştığına değindi.

Kayseri Üniversitesi’nin henüz yeni kurulmasına rağmen ilçelerde meslek yüksekokullarına yönelik yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini belirten Başkan Büyükkılıç, “Kayseri Üniversitesi ilçelerimizde yerel yönetimlerle uyum içerisinde çalışmaktadır. Bu uyum ilimiz ve ilçelerimiz için bir zenginliktir. Kayseri Üniversitemiz buralarda yaptığı çalışmalarla ilçelerimizin kalkınmasına önemli katkı sağlamaktadır. Biz Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle Kayseri Üniversitesi’ne ve diğer üniversitelere her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Çünkü biz eğitimi önemsiyoruz. Kayseri’nin eğitimde daha da ileri gitmesi için elimizden gelen gayret ve desteği vereceğiz” diye konuştu.

Sırası ile diğer konuşmacılar üniversitemiz ile ilgili değerlendirmeler yaparak, beklenti, öneri ve görüşlerini dile getirdiler.

Tarih: 02/06/2021