Aralarında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın da bulunduğu 189 üniversitenin rektörünün imzasının yer aldığı, Türkçe, Arapça, Bengalce, Fransızca, İbranice, İngilizce, Rusça, Urduca olarak hazırlanan Filistin’e destek bildirisi, basın toplantısı ile kamuoyuna ilan edildi.

Ankara’da OSTİM Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşen ve rektörlerin fiziksel olarak katılmanın yanı sıra online (çevrimiçi) olarak da katılabildiği toplantıda rektörler, İsrail’in hukuk ve insanlık dışı baskı ve saldırılarını durdurması için uluslararası boyutta çağrıda bulundu.

Toplantıya ilişkin açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Filistin halkının yanında olduklarını söyledi.

Rektörümüz Karamustafa, “İsrail’in Filistin’de, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’da masum halka yönelik yaptığı saldırılar asla kabul edilemez. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Tarih boyunca Türk Milleti ve Devleti mazlumun yanında yer almıştır ve hiçbir zaman zulme seyirci kalmamıştır, bugün biz de İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarına tepkisiz kalmayarak, masum insanlara yönelik zulme gerekli tepkiyi göstererek, İsrail’in hukuk ve insanlık dışı saldırılarına son vermesi için gerekli girişimlerin uluslararası boyutta yapmasını beklemekteyiz. Filistin halkı yalnız değildir ve hiçbir zaman da yalnız kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Filistin Destek Bildirisi - Türkçe için tıklayınız.

Filistin Destek Bildirisi - Arapça için tıklayınız.

Filistin Destek Bildirisi - İngilizce için tıklayınız.

Filistin Destek Bildirisi - Fransızca için tıklayınız.

Filistin Destek Bildirisi - Rusca için tıklayınız.

Filistin Destek Bildirisi - Bengalce için tıklayınız.

Filistin Destek Bildirisi - İbranice için tıklayınız.

Filistin Destek Bildirisi - Urduca için tıklayınız.

Tarih: 18/05/2021