Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Üniversitemiz İncesu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda incelemelerde bulundu.

İncesu ziyaretinde ilk olarak Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Ebru Aykan okuldaki çalışmalar konusunda Rektörümüze brifing verdi.

Daha sonra okulu gezen Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklenen ve uygulamalı eğitim kapsamında öğrencilere sunulan “İlk Yardım Eğitiminde Simülasyon Maketi ve Sanal Gerçeklik Uygulaması“ projesini de yakından inceledi ve proje hakkında bilgiler aldı.

Rektörümüz Karamustafa, her ne kadar Covid-19 pandemisi nedeniyle eğitimin uzaktan çevrimiçi gerçekleştiriliyor olmasına rağmen bazı eğitimlerin uygulamalı yapılmasının zaruri olduğunu ve İncesu Sağlık Hizmetleri MYO’da gerekli pandemi kurallarına tavizsiz uyularak birtakım eğitimlerin öğrencilere uygulamalı olarak verildiğini söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “Yeni kurulmasına rağmen üniversitemiz eğitim-öğretimde önemli mesafe kat etti. Özellikle mesleki ve teknik yükseköğretimde üniversitemiz, şehrimizin ve ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulan bölümlerde öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmektedir. İncesu Sağlık Hizmetleri MYO’muz da sağlık alanında önemli eğitim hizmeti veren bir okulumuzdur. Buradaki gerek eğitim-öğretim çalışmaları, gerek uygulamalar ve gerekse projeler, sağlık alanında öğrencilerimizin en nitelikli ve donanımlı bir şekilde yetişmesine fırsat sunmaktadır. Bugün burada yaptığımız incelemelerde de bunu en iyi şekilde gördük. Ben okulumuzun değerli müdürü Prof. Dr. Ebru Aykan ve öğretim elemanlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin bu gayretli çalışmaları ile üniversitemiz daha da iyi yerlere gelecektir.” dedi.

İncesu Sağlık Hizmetleri MYO ziyaretinde Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Derviş Boztosun ve Prof. Dr. Semra Aksoylu ve Genel Sekreterimiz Mehmet Akkuş da eşlik ettiler ve yakın zamanda “profesörlük” unvanını alan Prof. Dr. Ebru Aykan’ı da tebrik ettiler.

Tarih: 11/02/2021