Kayseri Üniversitesi Bünyan Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin kuzeyinde başlatılan “Barış Pınarı Harekâtına” destek verdi.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Bünyan Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Emre H. Baraz, Bünyan İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Bünyan İtfaiye Amirliği personeli, akademik personel ve öğrencilerinin katıldığı “Barış Pınarı Harekâtına” destek töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Tüm katılımcıların ellerinde Türk Bayrağı ile asker selamında bulunduğu destek töreninde, Barış Pınarı Harekâtında görev yapan askerlerimize yönelik olarak bir açıklamada bulunuldu ve yine askerlerimize ithafen kaleme alınan şiir okundu.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, öğrencilerle birlikte böyle bir destek programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra Bünyan MYO İtfaiyecilik programı 1. sınıf öğrencisi Fehmi Can Er, Barış Pınarı Harekâtına destek amacıyla hazırlanan açıklamayı okudu.

Öğr. Gör. İbrahim Arslan da, askerlerimize ithafen kaleme alınan şiiri okudu ve bu açıklama metni ile şiirin Bünyan Belediyesi aracılığıyla Barış Pınarı Harekatında görev alan askerlerimize mektup yoluyla iletileceğini ifade etti.

Program dahilinde yapılan açıklama şu şekilde;

“Bugün burada, Şanlı Türk Ordusu’nun Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nın yanında olduğumuzu göstermek için toplandık. Tarihin her diliminde, vatanı, devleti, bayrağı söz konusu olduğunda, yardan da serden de vazgeçebilen bir millet olarak tanınan şanlı Türk milletinin neferi olmaktan her birimizin onur duyduğunu belirtmek isteriz.

Ordumuzun Suriye’nin kuzeyinde başlattığı bu harekat, dış güçlerin ve içimizdeki bir takım zevatın yaygarasını yaptığı gibi bir işgal operasyonu değildir. Bu operasyon, vatan sınırlarının hemen yanı başında oluşturulmak istenen terör koridorunun bertaraf edilmesinin yanı sıra bölgede dışarıdan aldığı silah ve mühimmat desteğiyle, ülkemizin varlığına ve huzuruna kastetmeye çalışan terör örgütlerine bir tokat olacaktır.

Aynı zamanda, bu topraklardan göç etmeye zorlanan milyonlarca masum ve mazlum insanın, vatanlarına geri dönmeleri adına bir temizlik harekatı olan bu operasyon, Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması adına da bir işgal olmaktan çok öte de, adından da anlaşılacağı gibi bir barış harekatıdır.

Şuan 9. gününün içerisinde bulunduğumuz bu harekâtta, ülkemize karşı yapılan tüm dış müdahale, yaptırım ve baskılara rağmen asla, Devletimizin ve şanlı Türk Ordumuzun yanından biran dahi ayrılmayacağımızı, tüm dua ve niyazlarımızın devletimiz ve ordumuzla birlikte olduğunu belirtmek isteriz.

Sultan Alparslan’ın, Fatih Sultan Mehmet Han’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve bu topraklar için can veren cümle Şühedanın torunları olan bizler, her durumda ve her şartta hazır ve nazır olarak zulmün karşısında yumruk, mazlumun yanında şefkat eliyle var olacağız.

Allah bu kutlu yolda Devletimize ve Ordumuza, muzafferiyetler nasip etsin.”

Tarih: 17/10/2019