Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’yı ziyaret etti.

Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Derviş Boztosun ve Prof. Dr. Semra Aksoylu’nun da katıldığı ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri’de görev yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Kamuoyunun doğru ve nitelikli bir şekilde bilgilendirilmesi açısından basının ve gazetecilerin önemli bir görev üstlendiğini kaydeden Rektörümüz Karamustafa, değişen teknolojinin gazetecilik mesleğinin de formatını değiştirmeye başladığını ve teknolojinin bu değişim etkisinin sadece gazetecilik mesleğinde değil, teknolojiyi yakinen takip eden, gelişim ve değişimleri izleyen diğer birçok sektör ile iş dünyasında da görmenin mümkün olduğunu söyledi.

Konuşmasında Kayseri Üniversitesi hakkında da bilgiler veren Rektörümüz Karamustafa, üniversitede yer alan faaliyetlerin kamuoyuna duyurulması adına çok önemli görev üstlenen Kayseri’deki tüm basın mensuplarına teşekkür etti.

Rektörümüz Karamustafa, “Kayseri Üniversitesi’nin artık bağımsız bir kampüsü var. Üniversitemizin şu anda beş tane fakültesi var. Bunlardan beşincisi olan Sağlık Bilimleri Fakültesi iki ay önce kuruldu. İnşallah önümüzdeki günlerde bu fakülteyi de faaliyete geçireceğiz. Şu anda yoğun bir şekilde Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin işlevsel hale gelmesi, öğrenci alabilecek hale gelmesi için çalışıyoruz. Başta akademik olmak üzere personel eksiklerini tamamlıyoruz. Her ne kadar yeni bir kampüse taşınmış olsak da, Kayseri Üniversitesi’nin daha da ileriye gitmesi için daha fazla fiziksel mekânlara ihtiyacı var. Bununla ilgili de devletimizin ilgili kurumlarıyla istişare içerisinde gerekli çalışmaları yürütüyoruz. İnşallah şu anda bulunduğumuz kampüsten başka fiziksel mekânlara yönelerek, Kayseri Üniversitesi’ni daha da ileriye taşıyacağız. Erciyes Üniversitesi döneminden devam eden Uygulamalı Bilimler Fakültemiz üniversitemizin en köklü fakültelerinden biri konumunda olup, bu fakültemizdeki bölümlerin uzmanlık alanları niteliğinde yüksek lisans ve doktora programlarımız bulunmaktadır. Mühendislikle ilgili elektrik-elektronik mühendisliği alanında da yüksek lisans programımız var. Develi İlçemizde İslami İlimler Fakültemizdeki anabilim dalları ile ilgili yüksek lisans programlarımız devam ediyor. Develi ilçemizde Sosyal Beşeri Bilimler Fakültemizde bu yıl mevcut programlara ilave olarak tarih ve Türk dili programlarını da faaliyete geçireceğiz. İlçelerimizdeki fiziksel imkânları, insan kaynakları imkânlarını ve teknolojik imkânları en nitelikli konuma getirmek ve ilçe bazında da o ilçenin ruhuna uygun programlara yönelmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belki Develi de tarım ve hayvancılıkla ilgili programları daha da canlandırmaya ve güçlendirmeye çalışacağız. “Sahada eğitim” bizim en temel prensiplerimiz arasında yer almaktadır. Sektörle, iş dünyasıyla ve toplumla işbirliği içerisinde olarak tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi uygulama ve proje odaklı yürütmeye çalışıyoruz. Bu yüzden uygulama ve proje odaklı üniversite, iş dünyasıyla bütünleşen üniversite, toplumla bütünleşen üniversite diyoruz. Sizlerin desteği bizim için çok önemli, bu destekle bu üniversiteyi, şehrimizin üniversitesini daha da ileriye götüreceğiz. Diğer üniversitelerle de stratejik işbirliği yapmak bizim için son derece önemli. Tekrar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Şahsım, üniversitem ve çalışma arkadaşlarım adına hepinize şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise ziyaretinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya teşekkür etti.

Altınkaya, “Kayseri Üniversitesine ve Rektörümüze ve bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kayseri makara-ı ulema olarak bilinen alimler şehridir. Kayserimiz bugün dört üniversitesi ve seksen beş bin öğrencisiyle tarihten gelen vasfına fevkalade uyan şehirlerden birisidir. Osmanlı padişahlarından Orhan Gazi’nin ilk müderrisi de Kayserilidir. Dolayısıyla Kayseri dört üniversitesiyle uyum içinde tarihi vasfına yakışıyor. Kayseri Üniversitemizle de basın hep uyum içerisinde çalışıyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’ya üniversitemizin çini işlemeli gümüş tabağını hediye etti.

Tarih: 08/01/2021