Uygulama ve proje odaklı üniversite misyonu çerçevesinde Türkiye’nin mesleki ve teknik yükseköğretim üssü olma vizyonuyla hareket eden üniversitemiz, YKS tercih döneminde ve kayıtlarda yüzde 100 doluluk oranı bekliyor. Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde Türkiye’de %100 doluluk oranına sahip devlet üniversiteleri arasında yeralan üniversitemiz, daha da iyiyi yakalamak için her daim gayret içerisindedir; çünkü Kayseri Üniversitesi her zaman “iyiye daha iyiye öğrenerek ve geleceği daha iyi planlayarak” anlayışı içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, yeni kurulan üniversiteler arasındaki Kayseri Üniversitesi’nin kısa sürede önemli mesafe kat ettiğini ifade etti.

Kuruluşu itibari ile daha çok mesleki ve teknik eğitime odaklanan üniversitelerinin bu alanda lokomotif rol üstlenmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Rektörümüz Karamustafa, gerek mevcut ve yeni açılan bölümler, gerekse eğitim ve öğretim kaliteleri ile saha iş birlikleri kapsamında Türkiye’de mesleki eğitimin üssü olmayı hak ettiklerini söyledi.

Rektörümüz Karamustafa, “Kayseri Üniversitesi yeni ama ilerisi için büyük hedefleri olan bir üniversitedir. Nitekim kuruluşundan bu yana yapılan başarılı çalışmalar ve hedeflenen planlamalarla her geçen gün üniversitemiz daha da ileri gitmektedir. Geleceğe yönelik adımlarımızı sağlam atmaktayız. Biz şunu iyi bilmekteyiz ki, Kayseri Üniversitesi gelecekte Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yerini alacaktır. Ben YKS tercih döneminde üniversitemizi tercih edecek tüm öğrencilere şimdiden hoş geldiniz diyor ve kariyerlerinde başarılar diliyorum. Kayseri Üniversitesi, bizleri tercih eden değerli öğrencilerimizle birlikte, daha da ileriye gidecek ve geleceğe yönelik hedeflerimizi hep beraber başaracağız” diyerek sözlerine son verdi.

Tarih: 07/08/2020