Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan ve nitelikli insan gücünü yetiştirerek toplumsal fayda oluşturan bir üniversite misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Üniversitemiz ile Yahyalı Belediyesi arasında mesleki eğitim ve proje üretimi alanında iş birliği beyanı imzalandı.

Üniversitemiz 15 Temmuz Yerleşkesindeki Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, uygulama ve proje odaklı Kayseri Üniversitesi’nin öğrencilere verdiği mesleki ve teknik eğitimin yanında gerek Kayseri şehrinin gerekse ilçelerinin kalkınmasına yönelik proje ve ihtiyaç duyulan alanlarda insan gücü yetiştirmeye yönelik eğitim desteğinde bulunduğunu kaydetti.

Rektörümüz Karamustafa, “Yahyalı önemli ilçemiz. Gerek tarım olsun gerek madencilik olsun. Yahyalı Belediyesi ile imzaladığımız iş birliği beyanı kapsamında Yahyalı ve civarının dinamiklerine uygun ihtiyaç duyulan alanlarda gençlere mesleki ve teknik eğitim vereceğiz. Ayrıca bu konuda hazırladığımız ortak projelerinin ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile diğer paydaşlara sunumunu gerçekleştireceğiz. Yahyalı yöresinin kalkınmasına katkı sağlayacak kurs, seminer ve atölye çalışmalarında bulunacağız. Yahyalı’nın yöresel tarım ürünlerinin iç pazarlarda yaygınlaştırılması ve dış pazarlara açılımı için ortak çalışmalarda bulunacağız. Bu iş birliği beyanın her iki taraf içinde hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ise Yahyalı ilçesinin tarımda, hayvancılıkta, enerjide ve madende bir üs olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Öztürk, Kayseri Üniversitesi ile yapılan bu iş birliğinin gerek ilçedeki tarımın gerek diğer üretim faaliyetlerinin gelişimi gerekse işgücü eğitimi ihtiyacını gidereceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, iş birliği beyanına imza attı.

Haber Videosu
İçin Tıklayınız.