Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, turizm sektörünün tanınmış isimlerinden Dr. Cem Kınay’ın Instagram Kanalında online söyleşi programına katıldı.

Dr. Cem Kınay’ın sunduğu “INSTA TALKS LIVE” adlı programda Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Üniversitesi’ndeki dijital eğitim ve koronavirüs sonrası muhtemel süreci, tarihi, kültürel, sosyal ve doğal zenginliklerinin turizm açısından öneminin yanısıra Kayseri’nin sağlık ve gastronomi turizmindeki durumunu değerlendirdi.

Rektörümüz Karamustafa, “Kayseri Üniversitesi olarak uzaktan eğitim sürecini en iyi şekilde yerine getirdiğimizi söyleyebilirim. Üniversitelerde uzaktan eğitim sürecine başlandığı tarih olan 23 Mart’tan itibaren online eğitime başladık. Hızlı bir iletişim ağı kurduk. Öğrencilerle hemen iletişime geçebilecek canlı destek grubunu oluşturduk. Online eğitimde öğrencilerimiz yaşadıkları herhangi bir problemde anında bize ulaşabildiler. Bahar dönemi ders kaydı yapan öğrencilerin yüzde 90’ı online sisteme katıldı. Dolayısıyla başarılı bir online eğitim süreci geçirdiğimizi söyleyebilirim” dedi.

Kayseri Üniversitesi olarak uzaktan öğretim sistemiyle mesleki ve teknik eğitimi dışa açma hedeflerinin bulunduğunu ve bunun için gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydeden Rektörümüz Karamustafa, “Artık eğitimin zamanı ve mekânı değişti. Dünyanın en büyük üniversitesi artık internet ve dijital platformlar oldu. Öğrenciler artık evlerinden ve işyerlerinden dersleri takip edebiliyorlar. Bu da online eğitimin öneminin geldiği noktayı gösteriyor. Yeni eğitim yakaşımları fiziksel eğitimin dijital materyallerle desteklenmesini zorunlu kılıyor. Bir de burada öğretim elemanlarının teknoloji okur yazarlığı çok önemli. Bu konuda Kayseri Üniversitesi olarak iyi bir durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Genç ve dinamik akademik kadromuz var. Akademik kadromuzun dijital okur yazarlığı yüksek” diye konuştu.

Uzaktan eğitim konusundan sonra turizme de değinen Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, tarihsel geçmişi M.Ö. 6 bin yıl öncesine dayanan Kayseri’de çok sayıda medeniyetin izlerini görmenin mümkün olduğunu söyledi.

Sanayi, ticaret, eğitim, kültür, sağlık ve turizm şehri Kayseri’de son dönemde sağlık turizmi ile gastronomi turizminin de ağırlık kazanmaya başladığını belirten Rektörümüz Karamustafa, turizmde ürün çeşitlenmesinin şehre önemli fayda sağlayacağını söyledi.

Koronovirüs salgınının turizme olan olumsuz etkilerine de değinen Rektörümüz Karamustafa, bu olumsuz süreç bittiğinde turizm sektörünün yeniden canlanacağını sözlerine ekledi.

Tarih: 14/06/2020