Üniversitemiz, Covid-19 pandemisi nedeniyle üniversitelerde 23 Mart 2020 tarihinden itibaren başlayan uzaktan öğretimde öğrenci ders başarısının değerlendirmesinde mevcut değerlendirme sistemine ek olarak esnek not sistemini uygulamaya geçirmeye hazırlanıyor. Sadece 2019-2020 bahar dönemiyle sınırlı kalmak kaydıyla uygulanacak esnek not sisteminde, öğrencilere dersten aldığı düşük ve başarısız notun genel not ortalamasını olumsuz etkilememesi için isteğe bağlı olarak geçti/kaldı şeklinde tercih sunulacak. Bu tercihi bahar döneminde aldığı ister tek ister bütün dersler için kullanan öğrencinin, dersten aldığı not ve harf ortalaması ne olursa olsun genel ortalaması (gano) etkilenmeyecek.

Üniversitemiz 15 Temmuz Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, fakülte ve meslek yüksekokullarımızın dekan/müdürleri, dekan yardımcıları/müdür yardımcıları ve bölüm başkanlarına yönelik “esnek not” sistemi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Semra Aksoylu, toplantının açış konuşmasında Kayseri Üniversitesi olarak Covid-19 pandemisinde uzaktan öğretim sürecini en başarılı şekilde yerine getirdiklerini belirterek, uygulamaya koyacakları esnek not sistemi ile de ders başarı değerlendirmesinde öğrenciye katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Rektör Yardımcımızın açış konuşmasının ardından Yazılım Mühendisi Burhan Altundal, esnek not sisteminin teknik boyutu ve uygulamasını anlattı.

Esnek not sistemi ile ilgili teknik çalışmalar ve değerlendirmeler yoğun bir şekilde devam etmektedir. İleriki günlerde çalışmalar neticelendirip tüm detaylar öğrencilerimiz, öğretim elemanlarınız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Tarih: 10/06/2020