REKTÖRÜMÜZ ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR etkinliği kapsamında Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA canlı yayında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

KAYUZEM tarafından organize edilen ve açılışını KAYUZEM Müdürü Öğr. Gör. Mustafa KALAY’ın yaptığı REKTÖRÜMÜZ ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR etkinliği 17 Nisan 2020 tarihinde Cuma günü saat 16:00’da başladı. Videokonferans yöntemiyle canlı yayında Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA öğrencilerin uzaktan eğitimle ilgili merak ettikleri konulara açıklık getirdi.

KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA etkinliğin açılışında “Dünya şu an küresel bir kriz yaşıyor, bu süreci de hep beraber yöneteceğiz. İnşallah en kısa sürede de bu süreci aşacağız. Bu süreç olağanüstü ortaya çıkan bir süreç. Biz burada öğrencilerimizin mezuniyet durumlarını da düşünmek durumundaydık, öğrencilerimizi mağdur etmemek ve asgari düzeyde de olsa okuldan öğretimden üniversiteden öğrencilerimizi koparmadan eğitimin içinde yer almalarını sağlamak için YÖK’ün de belirlediği çerçevede dersleri, sınavları ve mezuniyet durumlarını planladık.

Biz hep gerek öğrenciler olarak gerek öğretim elemanları olarak geleneksel yöntemlere alışıktık. Bu süreç birlikte bizler farklı yelpazelere farklı platformlara doğru yönlendik. Sürecin ne zaman biteceğini bilmediğimiz için hızla uzaktan eğitim sürecine geçmemiz gerekiyordu ve KAYUZEM üniversitemizin uzaktan öğretim sürecini hızlı bir şekilde toparladı.

Dijital platformlar üzerinde öğrenme, öğretim elemanı odaklı öğretimden ziyade üniversite öğrencisinin kendi kendine öğrenmesini gerekli kılan öğrenci odaklı öğrenmeye dayanmaktadır, öğrencilerin bilgiye ulaşmasını sağlamak bu çerçevedeki yeteneklerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve araştırma kabiliyetlerini arttırmak açısından da son derece önem kazanmakta.” dedi.

Daha sonra öğrencilerin sorularının cevaplanması aşamasına geçildi.

Toplantıya öğrenciler yoğun ilgi gösterirken merak ettikleri sorulara Üniversite Rektörünün cevap vermesi konusunda da memnuniyetlerini dile getirdiler. Öğrencilerin kimi zaman mikrofon ve kamera ile bağlantı kurarak soru sorma imkânı bulduğu REKTÖRÜMÜZ ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR etkinliği yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA toplantı sonunda öğrencilere evde kalmaları konusunda uyarılarını yinelerken “Bu süreci en kısa zamanda KAYÜ olarak ve Türkiye olarak iyi bir şekilde yöneteceğimizi ve atlatacağımıza inanıyorum. Hepinize sağlıklı, mutlu ve huzur dolu günler diliyorum. Allah bir an önce bu süreçten kurtulmayı ve normale dönmeyi nasip etsin.” dedi.

Haber Videosu
İçin Tıklayınız.