Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA başkanlığında KAYUZEM ekibi ile değerlendirme toplantısı yapıldı.

Saat 20:30’da online olarak yapılan toplantıya başkanlık eden Rektör KARAMUSTAFA KAYUZEM Müdürü Öğr. Gör. Mustafa KALAY’a ve KAYUZEM ekibine yapmış oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Teşekkür konuşması ile başlayan toplantıda ilk günün sonunda kullanıcıların yaşadıkları sorunlar, canlı derslere ilişkin değerlendirmeler, paylaşılan dokümanlar, sıkça sorulan sorular gibi konulara ilişkin toplantı yapıldı.

23 Mart 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitime geçişin hızla sağlandığı, bu süreçte öğrenci ve öğretim elemanlarına daha iyi hizmet verebilmek için 7/24 whatsapp canlı destek hattı kurulduğu Rektör Karamustafa ile paylaşıldı. Yine Rektör Karamustafa ile yapılan istişarelerde uzaktan öğretim sistemini erişilebilir kılarak engelsiz yapmak için de çalışmalara ihtiyaç olduğunun farkına varılmıştır. İlerleyen süreçte sistemi ENGELSİZ yapmak için çalışmalara başlanmıştır. Bu süreçte ENGELSİZ erişime ihtyaç duyan öğrenciler tespit edilerek talepleri toplanacak ve öğrencilere daha rahat ortamda erişebilecekleri bir uzaktan eğitim sistemi sağlanacaktır.

Kayseri Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde kullanıcılara ilişkin istatistikler de paylaşıldı.

Uzaktan öğretimde ilk gün yoğun ama sorunsuz geçtiği kaydedildi. 3207 öğrencinin ortalama 49dk. sistemde kaldığı bildirildi (ranj: 13dk. 15sn. - 5saat 56dk. 6sn.).

Öğretim elemanlarımız .PDF, WORD, .JPEG formatında 1598 dokümanı paylaştı,

- 102 forum uygulaması,

- 90 link ve ders videosu,

- 61 ödev,

- Quiz (kısa sınav),

- 395 sanal sınıf ve

- 2 sözlük kullanılmıştır.

Saatlik Giriş Sayıları

Tarih: 24/03/2020