Üniversitemiz Mustafa Çıkrıkçıoğlu MYO tarafından sergi ve söyleşi programı düzenlendi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Mustafa Çıkrıkçıoğlu MYO El Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Zahide Şahin tarafından hazırlanan “Kayseri Yöresi El Dokumalarında Kullanılan Avadanlıklar ve Büküm Aletleri” konulu serginin açılışı yapıldı

Daha sonra Mustafa Çıkrıkçıoğlu MYO Konferans Salonu’nda “Esnaflık, Sanatkarlık ve Ahilik Kültürü” konulu söyleşi programı düzenlendi.

Söyleşinin konuşmacısı Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, esnaflık, sanatkarlık ve ahilik kültürünü anlattı.

Etkinliklere, Mustafa Çıkrıkçıoğlu MYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Benli, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan’ın yanı sıra Ticaret İl Müdürü Alaattin Fırat, Kayseri Terziler ve Konfeksiyon Odaları Başkanı Kenan Arslan, Kayseri Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Fındık, KAYMEK AŞ. Müdürü Burhan Çanak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İşletme Daire Başkanı Oğuzhan Postallı ile çok sayıda akademik personel ve öğrenci katıldı.

Söyleşi programı plaket takdiminin ardından sona erdi.

Haber Videosu
İçin Tıklayınız.