Rektörümüz Prof. Dr. Karamustafa TV Net’te sunuculuğunu Esra Esen Atayer’in yaptığı “Kampüs Yolunda Programının” canlı yayın konuğu olarak Kayseri Üniversitesi ve üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Karamustafa yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Kayseri Üniversitesi 2018 yılında kurulan genç bir üniversite olmasına karşın kökleri 1206 yılında kurulan Gevher Nesibe Şifahanesi ve Medresesine dayanan Kayseri Şehrinin sahip olduğu köklü yükseköğretim geleneğinin üniversitemize de yansımaları olmakta ve bu bağlamda önemli katkılar sağlamaktadır. Dünya çapında haberlere konu olan Kayserimizin hayırseverleri ilimizin adıyla anılan üniversitemize de en üst düzeyde desteklerini esirgememektedirler. Bu vesile ile güzel yürekli Kayserili hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. Kayseri Üniversitesi uygulama ve proje odaklı bir üniversite olarak iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kurumlarıyla yakın bir işbirliği içerisinde bulunması ile bölgesine ve ülkemize üst düzeyde fayda sağlamak üzere tüm kaynaklarını ve imkânlarını seferber eden bir üniversitedir. Bu kapsamda üniversitemiz uluslararası normlarda verdiği eğitimle hem bölgemize hem de ülkemize yüksek nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi birincil önceliği olarak belirlemiştir. İlimizde günümüz itibariyle üç organize sanayi bölgesi bulunmaktadır. Ülkemiz sanayisinin ileri taşınmasına üst düzeyde katkı sağlayabilmek için, bir taraftan öğrencilerimizi iş dünyasının başarılı iş insanlarıyla buluşturup onlara vizyon oluştururken, diğer taraftan da reel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı ihtiyaçlarını dikkate alarak eğitim programlarımızı yapılandırıyoruz. Bu sayede öğrencilerimize mezuniyetlerinden sonra üst düzeyde istihdam imkânı sağlarken diğer taraftan da sektörün ihtiyaç duyduğu doğru meslek elemanlarını yetiştirmek suretiyle sanayimizin gelişimine katkı sağlıyoruz. Öğrencilerimizin iş hayatına hazır olarak mezun olmaları için yoğun bir şekilde uygulama yapabilecekleri gelişmiş çok sayıda laboratuvar ve atölyelere sahibiz. Diğer taraftan mezunlarımızın uluslararası sahada da kabul görmesini önemsiyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizin uluslararası programlar kapsamında farklı ülkelerde tecrübe kazanmaları için özel çaba gösteriyoruz. Örneğin Erasmus programı kapsamında 5 Avrupa Birliği ülkesinden muhtelif üniversitelerle işbirliği anlaşmaları gerçekleştirdik. Bu kapsamdaki anlaşmalarımızı genişletmek için de çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerimizi ailelerinin emaneti olarak sahiplenmenin yanı sıra ülkemizin geleceği oldukları bilinciyle de sahipleniyor ve tüm imkânlarımızı onlar için seferber ediyoruz. Üniversitemizin genç yaşına rağmen tüm programlarında üst düzeyde doluluk oranına sahip olması bizleri de fazlasıyla memnun ediyor. Üniversite eğitimi almaya aday tüm gençlerimizi Kayseri Üniversitesi ailesine katılmaya davet ediyorum.”

Programı izlemek için tıklayınız.

Tarih: 19/03/2021