İslam Bilim Tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, Kayseri Üniversitesi tarafından 2019 yılı boyunca gerçekleştirilecek bir dizi etkinlikle anılacak.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılının “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” ilan edilmesinin ardından, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ve Kırıkkale Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalayan Kayseri Üniversitesi, yıl boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştirerek Prof. Dr. Fuat Sezgin’i ve eserlerini tanıtacak.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 30 Haziran 2018 tarihinde kaybettiğimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin’in, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi alanındaki çalışmalarıyla dünyanın önde gelen bilim insanlarından biri olarak daima saygı ve şükranla hatırlanacağını belirtti.

Rektör Karamustafa, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 2019 yılının Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı ilan edilmesinin ardından, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı, Fuat Sezgin hocamızı geniş kitlelere tanıtmak amacıyla üniversitemizin de aralarında bulunduğu 22 üniversite ile protokol imzaladı. Bu kapsamda 2019 yılı içerisinde çok sayıda etkinliğe üniversitemiz de ev sahipliği yapacak. Prof. Dr. Fuat Sezgin’i panel, konferans, sergi, belgesel gösterimi ve özel gezi gibi bir dizi etkinlikle en güzel şekilde anacağız. Kendisi ve eserleri hakkında detaylı bir web sitesini ise şimdiden oluşturduk. Yıl boyu düzenleyeceğimiz etkinlikleri de fuatsezgin.kayseri.edu.tr adresinde erişime açtığımız bu sitede ilan edeceğiz.”

Öte yandan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 9 Ocak 2019 tarihinde aldıkları yönetim kurulu kararı ile üniversitemiz Yeşilhisar yerleşkesine "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yerleşkesi" isminin verildiğini sözlerine ekledi.

Tarih: 16/01/2019